1. Co to w ogóle jest franczyza?

Co to jest w ogóle ta cała franczyza i skąd wiesz, czy jesteś gotowy do bycia franczyzobiorcą? Zasadniczo franczyzobiorca płaci franczyzodawcy opłatę wstępną i stałe opłaty licencyjne. Co dostaję w zamian? W zamian za to franczyzobiorca otrzymuje od franczyzodawcy znak towarowy, stałe wsparcie oraz prawo do korzystania z systemu prowadzenia własnego biznesu i sprzedaży produktów lub usług franczyzodawcy. U nas działa to tak, że oprócz wszystkich wymienionych rzeczy dajemy również potencjalnemu franczyzobiorcy pakiet ekstra porad i fachowej wiedzy gastronomicznej — aby mógł kontynuować naszą misję godnego karmienia naszych Gości 🙂

2. Jakie będę mieć korzyści?

Oprócz znanej marki, zakup franczyzy oferuje wiele innych korzyści, które nie są dostępne dla przedsiębiorcy rozpoczynającego własny biznes podstaw. Być może najważniejszą z nich jest to, że otrzymują Państwo sprawdzony system działania i szkolenia w zakresie jego obsługi. Nowi franczyzobiorcy mogą uniknąć wielu błędów, które zazwyczaj popełniają przedsiębiorcy rozpoczynający działalność gospodarczą. Dlaczego? Ponieważ oferujemy wsparcie działów centralnych, na które pojedynczy restaurator nie może sobie pozwolić głównie ze względu na koszty, które się z tym wiążą. Franczyzobiorcy mają możliwość korzystania z usług grafika, fotografa, działu marketingu, dedykowanych managerów pomagających w prowadzeniu restauracji, visual managera, generalnego szefa kuchni. To zdecydowanie największa korzyść dla potencjalnego franczyzobiorcy, a to wszystko pod szyldem Zdrowa

3. Gdzie otworzyć restaurację franczyzową?

Stale sondujemy warunki na rynku gastronomicznym i nasze działania są skierowane na całą Polskę. Nasi pracownicy od analityki sprawdzają różne miejsca i przeprowadzają badania rynku, dzięki czemu otwieramy się również na mniejsze miejscowości i dostosowujemy koncept do oczekiwań naszych Gości. Dzięki temu dajemy większą pewność, że istnieje zapotrzebowanie na wysokiej jakości jedzenie, które oferujemy 🙂

4. Ekonomia franczyzy — jak wyglądają koszty?

Wreszcie wszystko sprowadza się do pieniędzy 🙂 Oczywiście jako nowi franczyzobiorcy mamy przywileje dużej marki i możliwość zakupów hurtowych. Zastanawiasz się co to dla Ciebie znaczy? Znaczy to tyle, że zyskasz na ekonomii skali przy zakupie materiałów, dostaw i usług, takich jak reklama, a także przy negocjowaniu lokalizacji i warunków najmu. Dla porównania, niezależni operatorzy muszą negocjować na własną rękę, zazwyczaj otrzymując mniej korzystne warunki. Niektórzy dostawcy nie będą mieli do czynienia z nowymi przedsiębiorstwami lub odrzucą Twoją firmę, ponieważ Twoje konto nie jest wystarczająco duże. Zdrowa Krowa to znana marka, a my zawsze, podkreślamy, zawsze pomagamy naszym partnerom biznesowym i nie zostawiamy ich na lodzie 🙂

5. Kiedy wiem, że dobrze wybrałem decydują się na franczyzę?

Ciężko powiedzieć jaki to jest moment. Dla jednych będzie to sama decyzja, a dla drugich pierwsze odwiedziny w swoim lokalu! Jedno jest pewne — kiedy już zdecydujesz, że franczyza jest właściwą drogą dla Ciebie, a przy tak wielu systemach franczyzowych do wyboru, (opcje mogą być oszałamiające) zdecydujesz się na Zdrową Krowę to wiesz, że zrobiłeś to z miłości do najwyższej jakości jedzenia.

6. Dlaczego warto to w ogóle zrobić?

Tak jak na wstępie tak też na końcu napiszemy — to decyzja, którą podejmujesz własnym sercem, własnym pomysłem na biznes i zdrowym rozsądkiem. Nie bez powodu nazywamy się Zdrowa Krowa, ponieważ łączymy miłość do wysokiej jakości jedzenia, życia aktywnie i postrzegania rzeczywistości w dużo większej ilości barw niż szarej, białej czy czarnej. Jeżeli zastanawiasz się czy restauracja w dobie pandemii to dobry pomysł to możemy Ci powiedzieć, że tak! Nie będziemy kłamać — czasy są trudne i trzeba wznieść się na wyżyny swoich umiejętności, ale nic tak dobrze nie smakuje (oprócz naszych burgerów 😉 ) jak sukces własnej firmy!

 

 

 

04.12.2020

Tagi:

Udostępnij ten wpis:

Pobierz aplikację ZDROWA KROWA na:


Zamów online

#ZdrowaKrowa

Dbamy o jakość naszej strony internetowej, więc używamy na niej plików cookie. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie.
Akceptuję