Kiedy wiele lat temu, na ulicach pojawiły się budki z hamburgerami, smakowały nam jak nic innego. Sprzedawcy przekrzykiwali się jeden przez drugiego, a hamburgery robiły się coraz większe i pełniejsze różnych dodatków. Czy były dobre? Wtedy wydawało nam się, że tak. Dziś jednak mamy większe wymagania, a i smaki już bardziej wyrafinowane i lepiej ukształtowane niż wówczas. Wiemy też więcej o dobrym jedzeniu, poznaliśmy kawał kulinarnego świata i chcemy jeść dobrze.
I chociaż nadal spotykamy na ulicach te same słodkie buły z kotletem wypełnione różnymi, czasami nieco dziwnymi dodatkami, to z prawdziwym burgerem nie mają one wiele wspólnego. Bo mieć nie mogą. Prawdziwy burger to nie «fast food» składany naprędce z mrożonek, ale istny majstersztyk, symfonia smaków i przede wszystkim zgrana kompozycja najlepszych składników.
Wyobraźmy sobie świeżą, chrupiącą bułkę, wypiekaną na specjalne zamówienie u najlepszego piekarza w okolicy – taką prawdziwą, treściwą i wytrawną. Brzmi apetycznie, prawda? A to dopiero początek, bo od bułki wszystko się zaczyna i to ona stanowi jednocześnie bazę, jak i fundament naszego najlepszego burgera.
Spoglądając głębiej znajdujemy świeżą, orzechową rukolę, która świetnie zaostrza smak burgera, soczyste plastry pomidora dojrzewającego w słońcu, rozpływający się w ustach ser mozarella i aromatyczną szynkę parmeńską, której dymny smak doceni każdy smakosz.
Kiedy już wszystko to zaczyna przypominać prawdziwego burgera, czas na sosy. To właśnie one spajają całość i łączą wszystkie dodatki w jednolite danie. My proponujemy to, co najlepsze – świeże pesto bazyliowe z orzeszkami pinii, które przygotowujemy własnoręcznie, do tego domowy majonez i najlepszy ketchup marki Heinz. Wszystko świeże, pyszne i pełne różnych struktur i konsystencji, aby podczas jedzenia można było doznać prawdziwej przyjemności.
A skoro mowa o przyjemności, to nie można zapomnieć o najważniejszym, czyli o samym burgerze. Jesteśmy przekonani, że nasze są wprost wyśmienite. Dzięki temu, że korzystamy ze świeżego mięsa najlepszej jakości, idealnie doprawione i przygotowane bezpośrednio przed podaniem burgery są soczyste i pełne smaku.
I tak dochodzimy do sedna, czyli do momentu, kiedy można zjeść naszego najlepszego burgera. Jedyne, co jest jeszcze potrzebne, to kufel dobrego, zimnego piwa i miłe towarzystwo. Piwo zapewniamy, a jeśli wspomniane wyżej dobre towarzystwo woli wegetariańskie smaki, nic nie stoi na przeszkodzie, byście wszyscy odwiedzili Zdrową Krowę w Gliwicach. Każdy znajdzie coś pysznego dla siebie!
13.03.2017
Pobierz aplikację ZDROWA KROWA na: