Przychodzimy dziś do Was z prawdziwą petardą!
Rozwinęliśmy naszą ofertę o steki z sezonowanej wołowiny. Póki co tylko w Warszawie, ale kto wie.. może wkrótce pojawią się również w pozostałych lokalizacjach, oczywiście zaraz po tym jak podbiją serca Warszawiaków!
Wołowina sezonowana to taka, która ma czas na swoje dojrzewanie.
Dojrzewanie? A co to znaczy?
Po uboju mięso powinno nieco “odpocząć”, po to by włókna mięśniowe w całkowicie naturalnym procesie fizyko-chemicznym, stały się miękkie i odpowiednie do jedzenia. Mowa tu nie tylko o wołowinie, ale o wszystkich rodzajach mięs.
Nie jeden z Was pewnie zadaje sobie pytanie: Co więc nasi kucharze dla Was przygotowali?
Panie i Panowie, trzymajcie się! Prezentujemy prawdziwą ucztę w temacie wołowiny!
Ribeye to stek cięty z najlepszej części antrykotu, z charakterystycznym dla siebie tłustym oczkiem w środku, niesamowicie soczysty po ugrillowaniu!
Kolejnym bohaterem jest T-BONE, czyli klasyka gatunku! To stek z kością z rostbefem i polędwicą wołową, O ile różne inne kawałki mięsa wołowego mogą być mniej lub bardziej wysezonowane, o tyle w przypadku T-bone’a sezonowanie jest koniecznością.
Kolejny w kolejce jest soczysty i kruchy Tournedo Steak, czyli stek z wyselekcjonowanej polędwicy wołowej. Tournedo Steak uznawany jest za najbardziej delikatny ze wszystkich!
Top Sirlon Steak to nic innego jak stek z rosftbefu, zawierający mniej tłuszczu niż pozostałe, zdecydowanie dla smakoszy!
Wszystkie ze steków podajemy w zestawie z lekką sałatką, ziemniaczkami marynowanymi wcześniej w czosnku i rozmarynie, ręcznie przygotowywanym sosem aioli, a także z sosem do wyboru! Możecie wybierać spośród sosu z zielonego pieprzu, sosu BBQ na bazie whiskey Jameson oraz idealnie roztapiającego się masełka czosnkowego!
Zapraszamy na Kasprzaka 7 w Warszawie, o ofertę naszych steków z wołowiny sezonowanej możecie pytać naszą obsługę!
Do zobaczenia!
18.08.2018
Pobierz aplikację ZDROWA KROWA na: