Wołowina, czyli tak zwane czerwone mięso nie pojawia się na polskich stołach zbyt często. Wciąż mało popularna, mimo, że coraz więcej restauracji serwuje dania z jej wykorzystaniem. Mało kto jednak wie, że jest ona dużo zdrowsza od mięsa wieprzowego, a w naszym jadłospisie powinna pojawiać się 1-2 razy w tygodniu.
Jakie ma zalety? Wołowina to jedno z największych źródeł kreatyny, która poprawia wydolność i siłę mięśni, jednocześnie wspomagając ich wzrost. Ponadto kreatyna przyspiesza spalanie tłuszczu.

Wołowina to jednocześnie zasobnik witamin takich jak witamina B6, czy B12, co wpływa pozytywnie na nasz układ nerwowy. Dostarcza do organizmu L-karnityny, która wykorzystywana jest w leczeniu otyłości.
Jednak najistotniejszym powodem, dla którego powinniśmy wybierać wołowinę są nieskończone zasoby żelaza i białka, a także potasu, magnezu i cynku.

 

Wołowina wykorzystywana w naszych burgerach jest przygotowywana z mięsa 100% wołowego, bez antybiotyków. Codziennie świeża, pochodzi z pewnego źródła, od lokalnego dostawcy. Codziennie świeżo mielona. Doprawiana i formowana własnoręcznie przez naszych kucharzy.

Zasmakujesz jej w każdej z naszych czterech lokalizacji!

26.06.2017

Tagi:

Udostępnij ten wpis:

Pobierz aplikację ZDROWA KROWA na:


Zamów online

#ZdrowaKrowa

Dbamy o jakość naszej strony internetowej, więc używamy na niej plików cookie. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie.
Akceptuję